Sayfalar

30 Ocak 2012 Pazartesi

Pasta Görünümlü Patates Salatası

Yine iş yerimden arkadaşımın vermiş olduğu bir tarif bu. Bilindik patates salatalarıyla alakası olmaması nedeniyle cidden her göreni çok şaşırtıyor. "Pastaya gerek yoktu, biz tatlı almıştık" diyorlar. Hayır diyorum, o patates salatası!

Ancak bu salatayı yapmanın tek bir şartı var: o da Tupperware'in "prenses tacı" ürünü. İşte ben bu kalıbı tarifi veren arkadaşımdan ödünç almıştım. (Ürünü görmek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Malzemeler:

1 kg.patates
2 adet havuç
Yarım demet maydanoz
Yarım demet yeşil soğan
2 adet limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 avuç dilimlenmiş siyah zeytin
6-7 dilim salam
Sumak
Tuz

Patatesleri kabuklarını soymadan, havuçları da kabuklarını soyarak Vegeta marka sebzeli çeşni (Migroslarda satılıyor) ile birlikte haşlayın. Piştikten sonra patatesleri kabuklarından ayırın ve bir çatal yardımıyla ezin. İçine limon, zeytinyağı ve sumak ekleyin (Burada tadına bakmanızı tavsiye ederim, çünkü bir daha sonra herhangi bir şey eklemeyeceğiz. Dolayısıyla damak tadınıza göre eğer tuzu veya limonu az ise bu aşamada ekleyin). İyice karıştırıp homojen bir karışım haline getirin. Böylelikle pastamızın ana malzemesi hazır oldu.

Bu hazırlanan ana malzemeyi iki eşit parçaya ayırın.

Bir parçasına, bir çatal yardımıyla ezilen havuçları katarak iyice karıştırın ve özdeşleştirin. Öncelikle bu karışımı kalıbın dibine güzelce bastırarak yayın.

Diğer parçasına ise, ince doğradığımız maydanoz, taze soğan, salam ve doğranmış zeytinleri katarak yine iyice karıştırın ki özdeşleşsinler. Bu karışımı da kalıba daha önce koyduğumuz havuçlu karışımın üstüne yine bastırmak suretiyle yayıyoruz.

Kalıbın kapağını kapatarak buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Daha sonra kalıbın kapağı çıkarın, ters çevirerek içindeki pastayı bir tabağa aktarın: İşte size üstü turuncu, altı sarılı- yeşilli 2 katlı muhteşem bir patates pastası!



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder