Sayfalar

27 Mayıs 2014 Salı

Kilo Vermek İsteyenlere Naçizane Tavsiyeler

Senelerdir, kendimi bırakıp kilo aldığım dönemlerde yaptığım ve çok iyi sonuç aldığım önerilerim bunlar. dönemine göre 15-17 kilo verdim bu reçeteyle. tabi bünye meselesi de var işin içinde. hızlı kilo verebilenlerdenim. tatlı ve şeker düşkünlüğüm olmadığını baştan belirteyim, "şeker yemeyin"i söylemediğim için yanlış anlaşılma olmasın, o zaten kafadan yok. onun dışında, kendi aklımca ve işe yarayan naçizane önerilerim aşağıda:




Akşam 7'den sonra yemek yemeyin. tabiri caizse yumurtlayana dek tavuk yiyin. haşlayın, kızartın, fırınlayın vesselam. ondan bıkınca hindiye yönelin. butu çok güzel oluyor, düdüklüde pişirince ağızda eriyor. bütçe durumunuza göre arada somon yiyin. teflon tavada kendi yağıyla 15-20 dakikada pişiyor. yanında güzel bir salata olsun. yağsız kıymadan köfte yapın, yoğurtla yiyin. yağ tüketecekseniz zeytinyağı tüketin. taze fasulye, brokoli, bakla, enginar, kereviz, lahana, bamya, kabak gibi sebzeleri (havuç ve patates dışında) falan yapıp yiyin, ister kıymalı/etli ister zeytinyağlı. kızartma olmamalı.. kahvaltıda mesela peynirli omlet yanında domates ve hindi füme yiyebilirsiniz. mümkün olduğunca ve özellikle akşamları ekmek yemeyin. yiyecekseniz de tam buğday ya da çavdar ekmeği olsun. yaza giriyoruz; erik-kiraz-şeftali-kayısı gibi meyveleri yiyin. kayısı bağırsak çalıştırır, şeker ihtiyacınızı giderir, yanında çayla akşamları güzel gidiyor kuru kayısı. ve ayrıca çok faydalı. karpuz yemeyin çünkü çok şeker barındırıyor. mesela elma gibi sert bir şeftaliyi yanında beyaz peynirle tüketebilirsiniz, çok iyi karın doyurur. (ben reçeli de peynirle yiyenlerdenim, tatlı olayını çok sevmediğimden içimi baymasın diye, tercih sizin). kışınsa tamamen greyfurta yönelin. beyaz un koyacağınız her şeye, tam buğday unu ve yulaf kepeği koyun (bir sınırı olsun tabi ki). mesela tam buğday unu veya yulaf kepeğiyle çok güzel kabak mücver (fırında) yapabilirsiniz. ve tabi ki pirinç değil bulgur pilavı, bol domatesli ya da yanına yoğurtla arada harika gidiyor. 



Ama tabi herşeyden önce yakın çevrenizdekilerin (öncelikle aynı evde yaşadığınız insanların) size saygı göstermelerini ve diyette olduğunuzun bilincinde olup size yardım etmelerini sağlamalısınız. yemeyeceğim dediğinizde size destek olmalılar, ağzınıza bir tane baklava sokuşturmamalılar, ya da ben mc donalds söyleyeceğim diyip sizi en büyük sınavı vermeye zorlamamalılar.


Unutmayın bu iş azim ve irade işi. tiroid-hormon-metabolizma hızı vb. sağlık sorununuz yok ise, yukarıda belirttiğim mantıkla başarmamanız için hiçbir neden yok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder