Sayfalar

19 Şubat 2012 Pazar

Havuçlu Lezzetler

Sofralarımızın vazgeçilmezi, çok lezzetli ve pratik havuç yemeklerinin tariflerini paylaşmak istiyorum. Benim de hayatıma evlendikten sonra, eşimin yeme alışkanlığı sayesinde dahil oldular.


İşte tarifler:

Zeytinyağlı Havuç:

Malzemeler:

5 adet orta boy havuç
2 adet orta boy kuru soğan (çok ince doğranacak)
1 avuç pirinç (yarım çay bardağından biraz fazla)
5-6 diş sarmısak
2 adet küp şeker
1-2 çay kaşığı tuz

Zeytinyağı

Hazırlanışı:


Havuçları bir parmak kalınlığında jülyen şekilde doğrayın. Pirinçleri de tel süzgeçte iyice yıkayın ve süzülmeye bırakın. Soğanları rondodan geçirin. Daha sonra, orta boy-tercihen çelik- tencereye yağı koyun, içine ince ince doğranmış sarmısakları ve soğanları ekleyin. Soğanlar sararmaya başladığında havuçları ilave edin. Daha sonra havuçların tam üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyip, ardından pirinç, tuz ve şekerleri de ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. 15-20 dakika pişirin. Kapaklı bir borcama alın ve soğuduktan sonra servis edin.


Yoğurtlu Havuç:

Malzemeler:

3-4 adet büyükçe havuç
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt (marketinizde "Ateşoğlu" marka bulursanız kaçırmayın)
3-4 diş sarımsak
Pişirmek için fındıkyağı
Servis etmek için zeytinyağı
Sumak
Tuz

Hazırlanışı:

Havuçları rendeleyin. Sarımsakları da ufak ufak doğrayın. Her iki malzemeyi, tercihen çelik bir tencerede, fındıkyağı ile ölünceye kadar kavurun. Bu arada süzme yoğurdu biraz su ile incelterek, tuz katarak karıştırın. Pişirdiğiniz havuçları yoğurtla karıştırın. Servis tabağına aktarın. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve biraz sumak serpin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder