Sayfalar

27 Mayıs 2014 Salı

Prag ve Karlovy Vary Gezi Rehberi

Biz Prag'a 2010 yılında gittik. Eylül ayı olmasına rağmen hiç yağmura ya da soğuya yakalanmadan gezimizi bitirmiştik çok şükür

Öncelikle şunu söyleyeyim, Prag'da her turistik noktaya yürüyerek gidebilirsiniz. 

Terminalde uçağınızdan indikten sonra terminalin hemen önünden otobüse binmelisiniz. Burada birkaç seçenek vardı hatırladığım kadarıyla. Biz 119 numaralıya binmiştik. Şehir merkezinde metro durağına atıyor bu otobüsler. Sonrasında oteliniz neredeyse oradan istikamet çizersiniz. Metrolarda bir süre sonra izlediğiniz yönlendirici tabelalar kayboluveriyor, o yüzden yüreğinizin götürdüğü yere gidin, elbet bir yerlere çıkacaksınız:)



Prag'da görülecek yerler:

  • Old Town Square (tüm önemli binalar bir meydanda toplanmış) ve ve bu meydanda bulunan meşhur astronomik saat. Bu saatin özelliği olarak, her saat başı akşam 17.00 ye kadar çanları çalıyor, önünde mahşer kalabalığı oluşuyor. video ya çekmenizi tavsiye ederim.
  • Vltava nehri üzerinde bulunan Charles Bridge
  • Yahudi mahallesi - Josefov (Old Town Square'den 5 dakikada yürünüyor.)
  • Charles Bridge'i geçip karşı tarafa yukarıya doğru tırmanıp gidilebilen eski ve yeni saray bölgesi. (Hradcany Bölgesi olarak geçer)
  • Bir de Charles Bridge' i geçince köprünün hemen sağından altına inip nehir kenarında dolaşmanızı, köprüye karşı nehir kenarında bir foto çektirmenizi ve meşhur kuklacı dükkanlarını gezmenizi tavsiye ederim. Kuklalar çok pahalı ama resmen birer sanat eseri.
Prag'da yeme içme ve hediyelik eşyalar (meşhur kristal eşyaları ve porselen dışında) çok ucuz. Yemeği hiç dert etmeyin, çok güzel pizzacılar, et restoranları ve ayaküstü büfelerde sosisçi (domuz eti) teyzeler var. Bira cidden sudan ucuz.

Old Town Square

Astronomik Saat

Old Town'daki Lady Tyn Kilisesi

Yahudi Mahallesi - Sinagog
Charles Bridge'den saray bölgesi manzarası

Charles Bridge'e karşı ..

St.Vitus Katedrali (Saray Bölgesi)

Saray bölgesinden kuşbakışı Prag..

Oyuncak müzesi içindeki Barbie müzesi (saray bölgesinde)

Belediye Binası - Old Town'a çok yakın bir meydanda.

Tancici Dum - Danseden Bina - 1997 yılında ofis olarak inşa edilmiş.
Danseden iki insan figürünü temsil etmektedir.
Vltava nehri boyunca yürürseniz karşınıza çıkacaktır.

Bu kukla yaklaşık 1.500 TL civarıydı:)



Bir de Prag'a gitmişken kesinlikle görmeniz gereken bir yer var. Orası da kaplıcalarıyla meşhur, yemyeşil, tam ortasından sıcak şifalı suların aktığı, Atatürk'ün de konakladığı: "Karlovy Vary". Buraya şehir merkez otogarından otobüs kalkıyor, karlovy vary de 4-5 saatte yürüyerek çok güzel bir gezi yapabilirsiniz. Sosyete burada konaklayıp kaplıcasından faydalanıyor. Şunu da belirtmekte fayda var, burada hediyelik eşyalar daha ucuz, bir de "Restaurace U Švejka" isminde (aslan asker şvayk) bir restoranı var, ara bir sokakta, burada "yabanmersinli geyik eti"ni mutlaka ama mutlaka yemenizi tavsiye ederim.

Karlovy Vary'nin Adnan Ziyagil'i :)

Karlovy Vary

Atatürk'ün konakladığı Carlsbad Plaza

Sadova Kolonada (Şifalı su çıkan kaplıcalardan biri)

72 derecelik kaplıca suyu

Yabanmersinli Geyik Eti - Dana eti ve ciğer arasında bir tadı var.
Yumuşak ve çok lezzetli bir et. Tavsiye ederim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder