Sayfalar

19 Şubat 2012 Pazar

Krep Yapımı

Krep yapımı sanılanın aksine zor bir iş değil. Uygun ekipmanlarınız varsa (krep tavası, ince ve genişçe bir spatula) pişirmesi gayet zevkli aslında. İçine beyaz peynir koyarak ya da tatlı isterseniz tereyağı+reçel+bal vs. sürerek afiyetle midenize indirebilirsiniz. Besleyici ve doyurucu bir kahvaltılık.


MALZEMELERİ:

4 çorba kaşığı elenmiş un
1 su bardağı süt (250 gr)

2 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için tereyağı

HAZIRLANIŞI:

Sıvıyağ, un, yumurta sarıları ve tuzu karıştırın. Daha sonra yavaşça süt ekleyin. Hazırlayacağınız kreplerin daha yumuşak olmasını istiyorsanız, yumurta akını ayrı bir kap içinde çırparak kar haline getirin ve azar azar krep hamuru ile karıştırın. Eğer hamur çok koyu olursa, biraz sütle inceltin. Topaklanırsa el blenderiyle karıştırın. Tel süzgeçten süzüp ayrı bir kaba aktarın. Ağzı kapalı şekilde buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Ceviz büyüklüğünde bir tereyağı parçasını tavada eritin. Karışımınızdan yarım kepçe alıp tavanın tam ortasına dökün. Karışımı tavanın tabanını 2 veya 3 milim kaplayacak şekilde dağıtın. Altlı üstlü pişirin. Bir de, her seferinde tavayı tereyağıyla yeniden yağlayın.

Karışım artarsa, buzdolabında bir haftaya kadar saklayabilirsiniz, ayrıca derin dondurucuya da koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder