Sayfalar

20 Aralık 2014 Cumartesi

Beybaba Çiftliği @Darıca

İstanbul'un dibinde, Darıca'da, Eskihisar yolu üstünde müthiş bir lezzet durağıyla ilgili düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Adı Beybaba Çiftliği1980 yılında kurulmuş. Eşim sayesinde tanıştığım bu mekanın esas uzmanlık alanı tavuk, hatta tavuk köftesi. Öğrendiğime göre bu sene kırmızı et de (antrikot) servis edilmeye başlanmış. 



Restoran Bahçesi ve Eskihisar Sahili Manzarası
Mekan Eskihisar yolu üzerinde, tepede yer alıyor. Restorandan dışarı bakıldığında güzel bir deniz manzaranız da var. (Fotodan çok belli olmuyor gerçi). Zaten arabayla aşağıya devam edildiğinde Eskihisar sahili ve feribot iskelesine ulaşıyorsunuz. Burada yazın dışarıda açık havada yemek yiyorsunuz. Ayrıca bir bahçesi de var, çocuklar için ideal. Bu sene içeriye geniş ekran TV'ler de konulmuş, Digiturk de var. Sanıyorum maç da izlenebiliyor. Gündüz vakti gittiğimizde Lig TV açıktı zaten. Sesi kapalıydı neyse ki:) Mekanda içki servisi de var bu arada, buz gibi bira yazın iyi gidiyor açıkçası. Bu gittiğimizde içmedik araba süreceğiz diye. Bir dikkat çekici nokta da, açılabilir camlarla kapatılmış olmasına karşın, sigara içme yasağına da uyuluyor olması, sigara içiliyor mu diyince sizi direkt bahçeye yönlendiriyorlar. Dikkat çekici dedim, çünkü son zamanlarda artık bu tarz yerlerde direkt havalandırma imkanı vs. varsa sigara içmenize izin veriyorlar.. Neyse, mekan geniş ve oldukça ferah, tuvaletler tertemiz, garsonlar güleryüzlü, hoşsohbet, hizmet de hızlı. Tek olumsuz yanı bahçesinin dibinden sürekli feribota giden araçların geçiyor olması. Biraz gürültü yapıyor biraz da korkutuyor, çünkü yokuş aşağı tam gaz gidiyorlar. Bu arada fotoğraf kareme de Omsan'ın tırı denk gelmiş zaten :)

Şimdi, neler yiyoruz burada bir bakalım:

Öncelikle, mezeler çeşit çeşit, haydari, yoğurtlu havuç, patlıcan ezme, tulum peyniri, acılı ezme, mantar, barbunya pilaki, şakşuka, zeytinyağlılar.. hepsinden mevcut. Bizim tercihimiz az ve öz: şakşuka ile yoğurtlu havuç. 

Meze Tepsisi


Sonra soruyorlar, yoğurt ister misiniz diye. Buna evet diyin, çünkü Kandıra'dan geldiğini öğrendiğimiz özel manda yoğurdu cidden müthiş bir lezzet ve çok da faydalı. 


Enfes Manda Yoğurdu


Sonra patates kızartması, ama fabrikasyon değil, elde kesilmiş. Süper. Ardından ortaya peynirli güzel bir mevsim salatası. Kızarmış ekmeğinizi suyuna bandırarak keyfini çıkarabilirsiniz.


Ev Usulü Patates Kızartması

Gelelim ana yemeğe, yani tavuk çeşitlerine. Tavuk şiş (buttan), tavuk kalça, kanat ve tabiki tavuk köfte. İsterseniz bunları karışık olarak alabiliyorsunuz, ancak benim tercihim her zaman köfteden yana. Acayip lezzetli, resmen ağızda eriyor, yumuşacık, içini kurutmadan sulu sulu nasıl pişiriyorlar cidden tebrik etmek lazım. Kanat dururken köfte yenir mi diyebilirsiniz, ama kanatı "Bibuçuk" ya da "Köz Kanat" ile karşılaştırınca çok da lezzetli gelmedi açıkçası. Belki biraz daha acılı veya sosta bekletip yapmaları gerekiyor bilemiyorum. Bu arada zaten mekanın tabelasında da "meşhur tavuk köftesi" yazıyor :) Tavuklar, yalnızca domates-biber soslu bir bulgur pilavı ile birlikte servis ediliyor. 


Muhteşem Tavuk Köftesi

Karışık Tabak: Kalça-Kanat-Köfte-Şiş ve Bulgur Pilavı

Bütün bunları silip süpürdükten sonra mis gibi taze çay eşliğinde tahinli cevizli kabak tatlısına geliyor sıra. Tatlısı kıvamı tam yerinde bana göre (şerbet gibi yoğun aşırı tatlı sevmeyen biriyim). 

Tahinli Kabak Tatlısı

Fiyatlar çok ucuz olmasa da makul sayılır. Mutlaka gidin, pişman olmazsınız. 
Tarif edecek olursak, Ankara yönünde E-5'ten Eskihisar Feribot sapağından giriyosunuz. Daha sonra sağdan, Darıca yönüne doğru ilerliyorsunuz. Önünüze gelen ışıklardan sonra tren köprüsünün üstünden geçip hemen sola dönünce yaklaşık 300 metre sonra önünüze çıkıyor. E-5 sapağından sonra 5 dakika bile sürmüyor ulaşması. Bu arada otoparkı da mevcut. 

Adres: Abdiipekçi Mah. Şehit Gökhanhüseyinoğlu Cad. No:1 İstasyon Polis Karakolu Karşısı, Darıca - Kocaeli
Tel: (0262) 655 5454
Koordinatlar: 40°46'55.6"N 29°24'57.6"E

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder