Sayfalar

30 Ağustos 2020 Pazar

Pratik Zeytinyağlı Taze Fasülye

Merhaba uzun bir aradan sonra karşınızdayım. 

Pandemi sürecinde bolca pişirdiğim zeytinyağlı taze fasülyenin tarifini vermek istiyorum. İlave su koymadan yalnızca domatesin suyuyla düdüklüde pişiyorum. Çok basit ve pratik bir şekilde yapılan şahane bir yemek oluyor. Yazın soğuk soğuk çok iyi gidiyor.

Malzemeler:

yarım kilo fasülye (cinsi ayşekadın olabilir - çalı olabilir)
2 domates
1 küçük soğan
2 küp şeker
tuz

Yapılışı:

Fasülyeleri ayıklayıp yanlarını alalım. (Fasülyeniz çalı ise ortadan ikiye diklemesine kesince güzel oluyor görüntüsü) Sonra bol suda yıkayalım. Domateslerimizi soyarak ufak ufak doğrayalım. Soğanımızı da soyalım ama doğramayalım. 

Düdüklü tenceremize zeytinyağımızı koyduktan sonra soğanımızı bütün şeklinde atıyoruz (dileyen tabi ki doğrayabilir ama böylesi daha güzel oluyor, hem tadı geçiyor hem yerken görüntü olarak güzel oluyor). Üzerine fasülyemizi ekleyip doğradığımız domateslerimizi ve 2 küp şekerimizi koyuyoruz. Tuzunu serpip düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz. Düdük öttükten yani tencerenin altını kıstıktan tam 30 dk. sonra fasülyemizin altını kapatıyoruz.

Soğuduktan sonra servis ediyoruz. İçindeki soğanı dilerseniz alabilir, dilerseniz pişmiş bütün şeklinde yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Başlık ekle



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder