Sayfalar

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Yedigöller




Adını çok duyduğum ancak daha önce yakınından bile geçmemiş olduğum Yedigöller’e nihayet 2013 yılı kasım ayında gittik. Bu tarihler zaten oraların en güzel dönemi imiş, onu da öğrenmiş olduk. İstanbul anadolu yakasından hareketle yaklaşık 3-3,5 saatlik (mola dahil) bir yolculuktan sonra Yedigöller’e vardık. Zamanımız kısıtlı olduğundan tüm gölleri hakkıyla ziyaret edemedik ama gördüklerim bana yetti de arttı bile. Doğanın bir kez daha insanı kendine aşık eden havası ve yürürken bileklerimize kadar girdiğimiz kuru yaprakların sesi ile birlikte zamanın nasıl geçtiğini anlayamadım. Profesyonel bir fotoğraf makinesi sahibi olarak, makinemi ilk defa hakkıyla kullanma imkanı bulduğum için de ayrıca mutlu oldum.




















Doğa örtüsünün güzelliğinin yanısıra, kamping olayı için de oldukça elverişli olması başka bir artısı. Giriş araç için 6 tl idi. Ancak kamp için sanıyorum daha fazla bir ücret ödeniyor. Biz günübirlikçi olduğumuz için yanımızda sucuklarımızı ve köftelerimizi götürmüştük ve orada rahatça pişirme imkanı bulduk. Kamp ve piknik alanının orta yerinde aynı anda 6 kişinin ateş yakabileceği dev taş ocaklar mevcut. Böylelikle çevre kirliliği ve yangın riski azaltılmış oluyor. Zaten başka bir alanda mangal yakmak yasak. Biz Migros'tan aldığımız pratik mangalımızı bu ocakların birinde yaktık. Bir de heryerde büyük çöp konteynerleri vardı. Bu da büyük artısı idi. Piknikçilerin yardımlaşma ve dayanışması da had safhadaydı. Birilerinden domates istedik, domatesin yanında bir de bir tabak dolusu helva aldık, onun karşılığında kömür verdik J Kamp alanının tek kötü yanı ise tuvaletlerinin çok iç açıcı olmaması. Bu arada Turkcell çekiyor ama Avea çekmiyordu biz gittiğimizde.


Yedigöller hakkında kısa bir bilgi de vermek isterim: Yedigöller, 1.623 hektarlık bir alan, 29.04.1965 yılında milli park olarak ilan edilmiştir. Koordinatları da 40°50'41.80''K - 31°35'26.16''D. Hakim bitki örtüsü kayın ağacı olmakla birlikte toplamda 240'a yakın bitki türü varmış. Detay bilgiyi buradan alabilirsiniz.












Yazımı yine Yedigöller'den bir fotoyla bitiriyorum.. Umarım hayatınız güzelliklerle dolu geçer :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder